Schaubühne am Lehniner Platz, Berlin
Milo Rau:

Soucit. Příběh kulometu

25. 11. sobota 20:00 – 21:45
26. 11. neděle 20:00 – 21:45

Režie Milo Rau
Divadlo Archa
Na Poříčí 26, Praha 1
www.divadloarcha.cz  
mapa
koupit vstupenku

Soucit v režii Milo Raua je inscenací na pomezí dokumentárního divadla, pracuje se skutečnými lidskými osudy a světovými konflikty, přesto si však nechává výrazný prostor pro vlastní fabulace. Milo Rau, slavný švýcarský divadelník a filmař, si všímá „průmyslu" kolem humanitárních krizí. Mladá dobrovolnice ve službách neziskovky konfrontuje své postoje a životní situaci s utrpením migrantů a obětí občanské války. Soucit je ostrou úvahou o mezích humanismu, o cynismu, je apelem na lidskost, zároveň ukazuje divadlo jako živé médium, které otvírá otázky dnešního světa. Soucit je hereckým koncertem, ale především silnou výpovědí, která vnáší zcela nový pohled na současné dění.

Německy a francouzsky s českými a německými titulky.
Doporučujeme divákům od 16 let.

Webová stránka: Schaubühne - Mitleid

Foto: © Daniel Seiffert

Představení se koná v rámci Ozvěn Česko-německého kulturního jara 2017 – přeshraniční kulturní iniciativy Velvyslanectví Spolkové republiky Německo v Praze, Goethe-Institutu v Praze, Česko-německého fondu budoucnosti a Českých center v Berlíně a Mnichově ve spolupráci s Ministerstvem kultury a Ministerstvem zahraničních věcí České republiky.


 

 

 


Produkce Schaubühne am Lehniner Platz ve spolupráci
s Milo Rauem / International Institute of Political Murder (IIPM).
V rámci evropské divadelní sítě Prospero (Schaubühne Berlin, Théâtre National de Bretagne/Rennes, Théâtre de Liège, Emilia Romagna Teatro Fondazione, Göteborgs Stadstheater, Croatian National Theatre/World Theatre Festival Zagreb,
Athens & Epidaurus Festival).