Kaminski ON AIR
Stefan Kaminski:

Prsten Nibelungův: Siegfried

8. 11. čtvrtek 20:00 – 21:20

Režie Stefan Kaminski
Divadlo Komedie
Jungmannova 1,
Praha 1  
mapa
koupit vstupenku

Wal-HALLA! 
Wagnerův cyklus jako rozhlasová hra!

Kdo je Siegfriedova matka? Je skřet Mime jeho otec? A jak to, že má mladík takovou sílu? Bude mít vůbec někdy strach? Kdo mu vyková meč Nothung, aby přemohl obra Fafnera? Vysvobodí snad Siegfried Brünnhildu?



Kaminski ON AIR vypráví „Gesamtkunstwerk“ Richarda Wagnera – monumentální, fascinující a bezedně hluboký příběh o Nibelungově prstenu – bez dechu, v destilované podobě a zcela novým způsobem, jako bizarní putování Wagnerovým libretem.

Krádež rýnského zlata rozpoutá bez výjimky všechno, nad čím se světu dodnes tají dech: nezvladatelnou lačnost, bezbřehou lásku, bytostnou nenávist, sžírající závist, nevyhnutelný boj o osobní svobodu. Narážejí na sebe antipody: lidé – bozi, trpaslíci – obři, nadpřirozené bytosti – rozezlené přírodní síly. Látka jako stvořená pro Kaminski ON AIR.

Čtyři díly plné vtipu a komiky, dokonce i slapsticků, pak ovšem zase hluboce tragických tónů i něžného balancování na hranici mezi naprostým tichem a nádherným patosem se nezadržitelně řítí do apokalypsy. A to je velká zábava, protože PRSTEN je jako život sám!

Kaminski ON AIR, živá rozhlasová hra, vdechuje novodobě a razantně, dojemně a komicky nový život známým příběhům. Volně zpracovává filmovou klasiku, divadelní látku a operní libreta. Stefan Kaminski při tom plynule skáče z jedné role do druhého a nahradí celý herecký soubor.

Když zavřete oči, sledujete rozhlasovou hru, když je necháte otevřené, vidíte, jak vzniká: v atmosféře dílny na divadelním jevišti, kde se z mikrofonů, nástrojů a kuriózních rekvizit k utváření ruchů stává scénografie. Ve fantazií diváků se vše propojí do hotového příběhu, do "trojdimenzionální živé rozhlasové hry".

S českými titulky.

Odkaz na webové stránky projektu