SchauSpielHaus Hamburg
Alice Birch:

Anatomie sebevraždy

7. 12. pondělí 20:00 – 23:59
8. 12. úterý 20:00 – 23:59
9. 12. středa 20:00 – 23:59

Režie Katie Mitchell
on-line
Díky generálním partnerům festivalu můžete zhlédnout tuto inscenaci zdarma. Video bude k dispozici na této stránce.
© Všechna práva vyhrazena


Clara nemá ráda život. Pouhá existence ji stojí nevýslovné úsilí, ale pro její temné zoufalství nemá nikdo pochopení. Copak není krásná? Copak se nemá dobře? Copak nemá všechno, co jí většina lidí závidí? Tak odkud se bere ta deprese? Když přivede na svět dceru, slíbí jí, že zůstane naživu, co nejdéle dokáže. Ale nemoc ji ze svých spárů nepustí.

O řadu let později. Najít si své místo na světě se Anně nedaří o nic lépe. Hledá útočiště v drogách a excesivním způsobu života, dokud i ona neporodí dceru. Ale ani její trudomyslnost nezmizí a brzy ji dovede ke stejné katastrofě jako její matku.

A zase o pár let později. Bonnie, nyní již dospělá, se rozhodně a vší silou brání tomuto zdánlivě nevyhnutelnému dědictví. Učiní radikální rozhodnutí, které má jednou pro vždy přerušit běh opakujícího se osudu.

Britská autorka Alice Birch vypráví příběh tří generací žen v dramaturgicky rafinovaném uspořádání: dějové linky se na jevišti odehrávají simultánně, přičemž každá protagonistka se pohybuje ve svém vlastním časovém pásmu. Hra zaměřená na ženský pohled je zkomponovaná jako fuga. Témata a motivy v obměnách prostupují jednotlivými příběhy a vpisují se do ženských postav stejně jako deprese v jejich DNA, před kterou zdánlivě není úniku.

Pozváno na berlínské THEATERTREFFEN 2020.


S českými titulky 
Představení trvá 2 hodiny

Webová stránka: SchauSpielHaus Hamburg - Anatomie eines Suizids


Do němčiny přeložila: Corinna Brocher

Na režii spolupracovali: Lily McLeish Bühne: Alex Eales
Kostýmy: Clarissa Freiberg
Světlo: James Farncombe
Hudba: Melanie Wilson
Kompozice: Paul Clark
Original Sound Design: Melanie Wilson
Sound Design: Donato Wharton
Dramaturgie: Sybille Meier
Video: Alexander Grasseck, Peter Stein
Zvuková technika: André Bouchekir, Roman Schneider
Stage Management: Lawrie McLennan
Trenérka zvířat: Daniela Roock

Hrají: Sandra Gerling, Paul Herwig, Josefine Israel, Christoph Jöde, Ruth Marie Kröger, Tilman Strauß, Michael Weber, Julia Wieninger, Gala Othero Winter Kind: Tikki Thöne, Sonja Weißer


Premiéra v SchauSpielHaus Hamburg 17. října 2019
Hra Alice Birch Anatomy of a Suicide v režii Katie Mitchell měla premiéru v roce 2017 v divadle Royal Court Theatre v Londýně.


Foto: © Stephen Cummiskey