Spielraum Kollektiv
:

Zbytečnosti

Listopad 2020

Režie Linda Straub
online / Divadlo Na zábradlí / Divadlo Archa

ONLINE VERZE DIVADELNÍHO PŘEDSTAVENÍ

Žhavíme telemost mezi prázdným divadlem a přeplněnými domácnostmi. Přesuňte se s námi do archy budoucnosti a podívejme se pod lupou na minulost, na rok 2020. Do doby splněných snů, uprostřed dobrodružné apokalypsy. Všechno máme a můžeme mít víc! Kapsa plná zbytečností, ale I kabelka, batoh, obývák, celý dům! Mít, nebo nemít? Askeze nebo tanec na sopce? Jsme nevinné oběti, nebo bezohlední spolupachatelé?

Zbytečná přítomnost, nebo budoucnost? Zbytečný pokrok. Zbytečný, zbytečná, zbytečné, zbyteční. Co z roku 2020 bude nezbytné za 10 let, co za 500? Co po nás zbyde pro příští generace? Odpad, nebo poklad? A co Vánoce? Už máte všechny dárky?


KREDITY:
Koncept: Linda Straub, Mathias Straub, Philipp Schenker, Teresa Weiser, Heda Bayer
Režie: Linda Straub
Scénografie: Mathias Straub
Kostýmy: Barbora Burdová
Hrají: Linda Straub, Philipp Schenker, Heda Bayer
Hudba: Myko
Foto / Video: Michael Farkas / Verena Russel / Martin Krupa
Produkce: Teresa Weiser


14. 11. Premiéra německé verze - ONLINE z Divadla Na zábradlí // Pražský divadelní festival německého jazyka
21. 11. Premiéra české verze - ONLINE z Divadla Archa // Festival Akcent
16. 04. OFF Bühne Komplex, Chemnitz (D), LIVE


PROJEKTOVÝ RÁMEC:
Projekt Zbytečnosti je součástí celoročního projektu +3°, ve kterém se Spielraum Kollektiv zaměřuje na téma globální klimatické krize a s ní spojené hlavní ekologické problémy, a hledá různé možnosti její komunikace uměleckou formou na obou stranách hranice.  

Projekt Zbytečnosti vzniká ve spolupráci Spielraum Kollektivu a Taupunkt e. V. / Off-Bühne Chemnitz (projektový partner). Výsledky projektu vznikají v diskuzi s odborníky na dané téma na české i německé straně. 


PROJEKT PODPOŘILI:
Česko-německý fond budoucnosti, Ministerstvo kultury ČR, Taupunkt e. V., 4+4 dny v pohybu, Divadlo Archa a Pražský divadelní festival německého jazyka