Kaminski ON AIR
Stefan Kaminski:

Prsten Nibelungův: Soumrak bohů

9. 11. pátek 20:00 – 21:20

Režie Stefan Kaminski
Divadlo Komedie
Jungmannova 1,
Praha 1  
mapa
koupit vstupenku

Wal-HALLA!
Wagnerův cyklus jako rozhlasová hra!

Zůstane Siegfried s Brünnhildou? Bude jí věrný, nebo podlehne pletichám zatrpklého Hagena? Kdo jediný muže Siegfrieda zradit a vydat na smrt? Co se stane se světem bohů, když zmizí láska? Kdo nakonec získá rýnské zlato?



Kaminski ON AIR vypráví „Gesamtkunstwerk“ Richarda Wagnera – monumentální, fascinující a bezedně hluboký příběh o Nibelungově prstenu – bez dechu, v destilované podobě a zcela novým způsobem, jako bizarní putování Wagnerovým libretem.

Krádež rýnského zlata rozpoutá bez výjimky všechno, nad čím se světu dodnes tají dech: nezvladatelnou lačnost, bezbřehou lásku, bytostnou nenávist, sžírající závist, nevyhnutelný boj o osobní svobodu. Narážejí na sebe antipody: lidé – bozi, trpaslíci – obři, nadpřirozené bytosti – rozezlené přírodní síly. Látka jako stvořená pro Kaminski ON AIR.

Čtyři díly plné vtipu a komiky, dokonce i slapsticků, pak ovšem zase hluboce tragických tónů i něžného balancování na hranici mezi naprostým tichem a nádherným patosem se nezadržitelně řítí do apokalypsy. A to je velká zábava, protože PRSTEN je jako život sám!

Kaminski ON AIR, živá rozhlasová hra, vdechuje novodobě a razantně, dojemně a komicky nový život známým příběhům. Volně zpracovává filmovou klasiku, divadelní látku a operní libreta. Stefan Kaminski při tom plynule skáče z jedné role do druhého a nahradí celý herecký soubor.

Když zavřete oči, sledujete rozhlasovou hru, když je necháte otevřené, vidíte, jak vzniká: v atmosféře dílny na divadelním jevišti, kde se z mikrofonů, nástrojů a kuriózních rekvizit k utváření ruchů stává scénografie. Ve fantazií diváků se vše propojí do hotového příběhu, do "trojdimenzionální živé rozhlasové hry".

S českými titulky.

Odkaz na webové stránky projektu.