Rimini Protokoll
Helgard Haug / Stefan Kaegi / Daniel Wetzel:

Konference nepřítomných

6. 12. pondělí 17:00 – 19:00 koupit vstupenku
6. 12. pondělí 21:00 – 23:00 koupit vstupenku

Režie Helgard Haug, Stefan Kaegi, Daniel Wetzel
DOX+
Poupětova 3, Praha 7  
mapa
koupit vstupenku

Přišla krize! A máme-li globální krizi, je nutná globální spolupráce. Tentokrát se však krize – ve jménu světa – vyřeší lokálně: na konferenci, na kterou nikdo nepřijede. Je to inscenace, v níž pozvaní odborníci nevystupují fyzicky, ale jsou zastoupeni místními osobami, které obdrží scénář až na začátku své prezentace. 

Konferenci nepřítomných sledují diváci své spoluobčany, jak na sebe berou identitu nepřítomného hosta konference. Vystačí si bez jakýchkoli emisí CO2, i bez špatného spojení přes skype nebo zoom, zato se všemi scénickými prostředky divadla, jimiž se příspěvky a rozporuplné teze o důsledcích globalizace přenášejí do divadelního prostoru – a také  se v něm řeší.

Výhoda nebýt tam – a vůbec: nemuset být všude – se stává společnou hrou, kterou můžeme každý večer zažít znovu a nově. Těžiště této hry spočívá v lidech, kteří se stávají nositeli a nositelkami myšlenek a hravě si přivlastňují životopisy odborníků a odbornic i jejich myšlenky. Absence se tak stává přidanou hodnotou, protože vytváří prostor pro nová pojetí a netušené perspektivy. Pro ghostwriter(k)y a speechwriter(k)y, spoluautor(k)y a režisér(k)y zároveň! Rimini Protokoll vytvářejí z dokumentárního spoluautorství inscenaci na dálku. 

S německými titulky.

Uvádíme ve spolupráci s Centrem současného umění DOX.

Webové stránky: Rimini Protokoll: Konferenz der Abwesenden

Foto: Sebastian Hoppe