To téma & JODELIX
Česko-německé transfolkinfúze:

Písňozávod

1. 12. čtvrtek 18:00 – 19:15 VYPRODÁNO
1. 12. čtvrtek 20:00 – 21:15 VYPRODÁNO

Eliadova knihovna – Divadlo Na zábradlí
Anenské náměstí 5, Praha 1  
mapa

Hrají: Roman Horák, Sven Ofner, Philipp Schenker, Markéta Richterová, Šimon Janák, Matouš Holada, Michal Pustay

Mlhové trhance se sametově chvějí ve zvukové krajině mezi paneláky a kulisami alpského panoramatu z kartonu a plastu. Originál Jódl namíchaný s dálničním šumem, hřejivě nasládlé balady říznuté filozofickým punkem. Animálně moderní zvuky z nás tryskají v momentech naprosté upřímnosti. Germánsko-keltské shopping (nebo shocking) zpěvy se překrývají s politicky soulovým brumláním. Sexy lidová Volksmusik Vás vtáhne na taneční parket a poskočí Vám srdíčko.

V naší zpěvohře zkoumáme zvučné kořeny českých a germánských hlaholů a zvuků v našem okolí. Hudba, která se dotýká, která spojuje, to se člověk rád zaposlouchá, protože…no, proč vlastně? Pocitům a zážitkům, které se staly písněmi, těm zkrátka rozumíme tím, že je posloucháme. A z poslouchání se stane… sounáležitost.

Česko-německý kabaret Das Thema / To téma:
V našich dvoujazyčných programech Gefühl und cit, Moc a bezmoc a Erika Mann, vznikla řada písní, které vychází z osobních a společenských témat, které se týkají česko-německého kontextu

Pražský jódlband Jodelix:
1. Česko-německý jódlband Jodelix byl založen 2021, aby zkoumal kořeny „germánské“ a „české“ lidové hudby a nechal v moderní fúzi tyto vlivy splynout se současnou živou hudbou. Hudební stopovačka minulých a současných melodií, od Keltů až po punk, od Moravy až po švýcarské Alpy, přes hessenské dálnice až po jihočeskou pastvinu. Hrajeme fúzi původních a vlastních lidových songů a klademe si otázku, co by lidová hudba dnes mohla být.

Česky a německy.

Foto: © dasthema.cz