Maxim Gorki Theater, Berlin
Yael Ronen, Shlomi Shaban, Riah Knight a Itai Reicher:

Slippery Slope

4. 12. neděle 20:00 – 21:40 VYPRODÁNO

Režie Yael Ronen
Divadlo pod Palmovkou
Zenklova 566, Praha 8  
mapa

Hrají: Lindy Larsson, Riah Knight, Anastasia Gubareva, Vidina Popov, Emre Aksızoğlu

Almost a musical

Hudebník slaví svůj comaback po skandálu s cancel culture a zároveň chce svou milenku zachránit před nadrženým producentem. Nadějná začátečnice rozjíždí zaslouženou sólovou kariéru a obviňuje svého bývalého partnera, že s ní manipuluje a zneužívá ji. Neúplatná redaktorka se ve svých feministických novinách nezištně zasazuje za práva utlačovaných. A mladý novinář neohroženě vynese na světlo pravdu a dostává zločince za mříže. 

Vypadá to jednoznačně: Tady máme ty dobré, kteří buď už zažívají úspěch, jaký si zasloužili, nebo zažili nespravedlnost a teď se pouštějí do konfrontace s pachateli, aby se z role oběti probojovali (zase) nahoru. Ale je to opravdu tak jednoduché? Nakonec se objeví odborník na PR, který má vyprávění pronásledované nevinné osoby inscenovat a prodat…

Kdo v tomto příběhu využíval koho, šlo skutečně o lásku a hledání pravdy, nebo vždy jen o slávu a moc? Kdo si co emancipačně přivlastnil, kdo koho vykořisťovatelsky vyvlastnil a kudy přesně vede hranice? Kdo má z jakého vyprávění největší prospěch – a čí vyprávění nakonec převládne? 

Režisérka Yael Ronen, skladatel Shlomi Shaban a herecký soubor se ve Slippery Slope s chutí pouštějí do touhy po jednoduchých pravdách a do manipulativního potenciálu dobré strategie vyprávění – naštvaná hudební revue o umění a moci v postfaktické společnosti.

Pozváno na Theatertreffen 2022.

Anglicky s českými titulky.

Upozornění: inscenace obsahuje stroboskopické světelné efekty, rychlé a blikající sekvence obrazů, které mohou mít negativní účinky na diváky citlivé na světlo.

Webové stránky inscenace:
Maxim Gorki Theater: Slippery Slope

Foto: © Ute Langkafel MAIFOTO